Fyvie

This new build eco home uses GSHP, PVT, and Thermal inertia, combined with a contemporary aesthetic to ensure the best possible internal environment for its owners. As a replacement dwelling the site was largely defined by the previous bungalow’s location and the substantial numbers of trees retained.

The design is based on a concept of two wings connected by a glazed link to maintain separation. The principle wing is designed as open plan combining entertaining spaces with a feature stair leading to the master suite and the bridging link. The second wing contains the more private spaces of a snug, WC, office and utility as well as a large garage and workshop with bedrooms to the first floor.

The scheme was designed throughout to accommodate an evolution and flexibility over the lifetime of the building.

Externally a full landscaping scheme ties the building to its site whilst vistas through and from the building celebrate the mature trees which surround two sides.

July 2015 New Build, Residential